Het Zwalmse Geboortebos

Beste Zwalmenaar

 

Jullie lazen in mijn eerste folder al dat ik samen met mijn man Filip ons eerste kindje verwachtte. Ondertussen kunnen wij als trotse ouders aan jullie, onze dorpsgenoten, meedelen dat onze kleine spruit geboren is. Ja, inderdaad, ons “Liesje” kwam voor de eerste keer naar buiten piepen op 20 september om 18u.

 

Sindsdien genieten wij met volle teugen van ons dochtertje. Ik moet wel toegeven, zeker in het begin, is het een full-time job om onze kleine deugniet gelukkig te houden. Er blijft voorlopig weinig tijd over voor andere zaken, maar we verzorgen ons wondertje met héél veel plezier!

Vandaar dat ik zelf in de aanloop naar de verkiezingen nog zo goed als geen campagne kunnen voeren heb. Jullie hebben me dus nog niet veel gezien de laatste weken.

 

Nochtans ben ik zéér aangenaam verrast van de inzet die mijn collega- kandidaten van op de

CD&Vplus lijst geleverd hebben!! Zij hebben er heel veel energie in gestoken om het nodige plakwerk te verrichten en folders uit te delen voor mij, terwijl ik er zelf helemaal niet kon zijn!

Bij deze wens ik al onze kandidaten dan ook hartelijk te bedanken! Dit doet echt deugd!

Eigenlijk bevestigt dit alleen maar het groepsgevoel en de goede sfeer die er in de groep van CD&Vplus leeft. Zelfs nu “D-day” wel met zeer rasse schreden nadert en de verkiezingskoorts stilaan een hoogtepunt bereikt, blijft men zich spontaan inzetten voor mekaar. Chapeau en bedankt!

 

Als kers op de taart mochten we voor ons Liesje vandaag ook nog haar eigen boompje planten hier bij ons op de kruising van de Machelgemstraat en de Groenstraat op een weide van onze lijsttrekker Eric De Vriendt.

CD&Vplus in Zwalm zou immers graag een heus geboortebos willen aanplanten. Op die manier zou er voor elk nieuw geboren kindje in onze gemeente een eigen boompje kunnen worden geplant. Wat is er leuker voor de ouders, peter en meter, maar vooral ook voor het kindje zelf als naar je eigen boom eens kunnen gaan kijken?! Op die manier voel je je als kind al van bij het begin betrokken bij je gemeente.

Op die manier wil CD&Vplus in Zwalm een duidelijk signaal geven dat zij bereid zijn  om te investeren in de Zwalmse jeugd.

 

Immers, beste dorpsgenoten, de Zwalmse jeugd vormt de toekomst van onze gemeente!!

 

Het aanplanten van het boompje voor on Liesje is bij deze dan ook een eerste symbolische aanzet, het zij met een groter doel voor ogen: een bos door en voor onze Zwalmse jeugd.

 

… Het Zwalmse Geboortebos …

Jessy Berckvens

Share/Save